Over Fight Academy

De vechtschool voor elk niveau

The Fightclub Amstelveen is in 2019 opgehouden te bestaan.  Peter Teijsse heeft gekozen door te gaan onder een nieuwe naam: Fight Academy. Peter doet dit samen met Lars Jaarsma. Peter en Lars hebben dezelfde visie over de sport die zij beoefenen, het kickboksen. Hun missie is dat iedereen moet kunnen deelnemen aan de lessen ongeacht leeftijd, geslacht, grootte, gewicht of conditie. Door het toegankelijk maken van de sport voor eenieder kan iedereen naar zijn of haar doelstellingen toe werken.

Hiernaast vinden Peter en Lars de koffietafel van groot belang. De koffietafel creëert een bepaalde sfeer in de sportschool. Deze sfeer is gemoedelijk en familiair. Fight Academy is namelijk een plek bij uitstek waar iedereen zich welkom moet voelen. Hier is het lesrooster dan ook op aangepast. Zo hebben wij bijvoorbeeld lessen voor de kleinste sporters onder ons als voor alleen dames.

Vechtschool Amstelveen

Fedor Emelianenko

MMA-vechter getraind door Peter Teijsse

De Trainers

van Fight Academy Amstelveen

Vechtschool in Amstelveen

Peter Teijsse

'Mijn naam is Peter Teijsse. Ik ben begonnen met kickboksen in 1983 bij Johan Vos. Na vier jaar hard te hebben getraind vocht ik op ..'

Sportschool Amstelveen

Lars Jaarsma

‘Mijn naam is Lars Jaarsma. Ik ben op mijn 17e begonnen met kickboksen op recreatief niveau. Daarvoor was sporten een aantal ..'

Sportschool in Amstelveen

Deirdre Jaarsma

‘Mijn naam is Deirdre Jaarsma en ik ben 22 jaar oud. Vanaf mijn 15de ben ik bezig met de sport kickboksen. In het ..'

Van kickboksen tot Braziliaans Jiu Jitsu

Bij Fight Academy werken aan uw motorische basisvaardigheden

Kracht

Het vermogen van je spieren om kracht te leveren vormt de basis voor al het bewegen en een goede houding.

Sportschool Amstelveen
Lenigheid

Lenigheid kan ervoor zorgen dat je minder blessures oploopt en het kan ervoor zorgen dat je meer vermogen kunt leveren.

Uithoudingsvermogen

Het uithoudingsvermogen omvat het vermogen van de longen en het hart om het lichaam voor langere periode van energie te voorzien.

Vechtschool Amstelveen
Coördinatie

Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk om je lichaam onder controle te hebben, continue bij te sturen en te stabiliseren.

Snelheid

Snelheid heeft te maken met het vermogen van je spieren om op snelheid krachten te kunnen leveren en hiermee snel te reageren.

Recensies van leden

Wat leden of Fight Academy zeggen:

Fight Academy

Door mijn reuma dacht ik de sport (kick)boksen nooit uit te kunnen oefenen, tot ik kennis maakte met Lars. Naast dat dit erg vertrouwt aanvoelde, is het ook fijn dat hij hier zelf ervaring mee heeft en weet waar ik het over heb. Ik heb veel plezier gekregen in het sporten. Van twee keer in de week PT, werd dit al gauw drie keer en zelfs vier keer in de week. Ook tijdens mijn rughernia en zwangerschap altijd door blijven trainen (op maat) met positief resultaat!

Naast hard trainen is er ook altijd ruimte voor gezelligheid. Dit zorgt voor een leuke dynamiek. Bij de Fight Academy Amstelveen hangt er altijd een fijne sfeer, waar ik mij als vrouw ook erg prettig bij voel.

Alice van der Poel
Lid van Fight Academy
Fight Academy

Al meer dan 15 jaar train ik bij Peter Teijsse en dat is niet zonder reden. Peter geeft altijd een gevarieerde les, waarbij techniek, conditietraining, plezier, maar ook focus worden afgewisseld. Peter heeft het vermogen om de lessen altijd aan te passen aan het niveau van de groep die voor hem staat. Datzelfde geldt ook voor alle andere trainers, zoals Lars, Bert en Deirdre. Geen les is daardoor hetzelfde uiteindelijk terwijl de lessamenstelling altijd klopt! Samen met zijn team zorgt hij voor een hele aangename sfeer in de school met veel Amsterdamse humor, waarbij ook vriendschappen voor het leven worden gesloten. Het is niet voor niets dat er een hele hechte groep mensen al jaren Peter en zijn team trouw blijft. Bij de Fight Academy voel je je gelijk thuis. Of je nu een beginner bent of een meer gevorderde sportbeoefenaar. Iedereen is welkom en iedereen voelt zich ook welkom. Tot snel bij de Fight Academy!

Allon Kijl
Co finder Club Blue Ivy, advocaat bij ABC legal
Fight Academy

Bij de Fight Academy staan sportiviteit, respect voor het individu en sfeer centraal. De verschillende zeer ervaren trainers zijn in staat hun manier van lesgeven exact aan te passen op het niveau van de sporter zonder dat het niveau van lesgeven daar op enige manier onder lijdt. Van beginner via ervaren tot wedstrijdvechter, het maakt niet uit. Iedereen wordt moeiteloos ingepast in de diverse groepslessen, wat instappen en meedoen voor iedereen zeer laagdrempelig maakt. De saamhorigheid op de club is groot wat zowel blijkt tijdens de lessen als bij de gezamenlijke koffie aan de 'stamtafel' na afloop van iedere les. Dit maakt het geheel af en zorgt dat je de sportschool iedere keer weer met een tevreden en voldaan gevoel verlaat. Voor mij biedt de Fight Academy alles wat ik zoek in een club en het kickboksen.

Carlo Lammerse
Lid van Fight Academy
Fight Academy

Mijn naam is Rico Dijkstra kom uit Amsterdam en beoefen het kickboksen nu 39 jaar lang. Heb in die jaren natuurlijk meerdere sportscholen bezocht maar train de laatste jaren onder de bezielende leiding van Peter Teijsse bij de fight-Academy. Wat deze school speciaal maakt is in eerste instantie Peter maar ook de vaste groep die er al jaren traint dragen hun steentje bij. Trainen met bv Fedor of les krijgen van Ernesto zijn ook bijzonderheden die we hier mee mogen maken. We hebben echt het gevoel een eenheid te zijn en noemen onszelf dan ook de Fight-Academy Familie. Peter is een geweldiger en harde trainer die zorgt dat je het beste uit jezelf haalt maar buiten dat, “en misschien nog belangrijker” is het een geweldig persoon is met een hart van goud. Zelf vindt hij dat maar gewoon of overdreven maar ik loop lang genoeg mee om te kunnen weten dat hij een uniek persoon is. Ik ben trots dat ik een van de familieleden ben.

Rico Dijkstra
Lid van Fight Academy
Fight Academy

Individueel sporten, maar toch een teamgevoel. Dat is wat de Fight Academy zo uniek maakt. De sfeer is warm en gezellig. Er wordt hard getraind, maar iedereen houdt rekening met elkaar. Door deze saamhorigheid blijf je gemotiveerd om te trainen. De trainers bieden goede afwisseling tussen techniek, conditie en kracht en sluiten aan bij ieders ambitie en niveau. Ondanks dat de drempel om te gaan kickboksen soms wat groot is voor mensen, zal je je hier snel thuis voelen en veel plezier krijgen in het trainen.

Tom Jordan
Lid van Fight Academy