De Trainers

van Fight Academy Amstelveen

Vechtschool in Amstelveen

Peter Teijsse

‘Mijn naam is Peter Teijsse. Ik ben begonnen met kickboksen in 1983 bij Johan Vos. Na vier jaar hard te hebben getraind vocht ik op mijn 20e mijn eerste wedstrijd. Ik heb uiteindelijk 25 A-klasse partijen gevochten. In 1991 ben ik Nederlands kampioen WKA (World Kickboxing Association) geworden. In hetzelfde jaar werd ik wereldkampioen savate. In 1992 werd ik wereldkampioen kickboksen. Tot mijn 30e heb ik de sport op wedstrijdniveau beoefend. Hierna ben ik gaan werken in de jeugd- en volwassenpsychiatrie en ben ik sportlessen gaan geven. Tot mijn 45e, toen werd ik ziek. Maar ook dit gevecht, een gevecht om leven of dood, heb ik gewonnen. Wel is toen het idee van een eigen sportschool ontstaan. Sindsdien heb ik mij volledig gefocust op het verzorgen van verschillende trainingen. Ik heb onder andere 9 jaar Fedor Emelianenko staand mogen begeleiden. Nu richt ik mij volledig op de leden van de Fight Academy waar ik ieder lid wil helpen zijn of haar doelen te bereiken, van recreant tot wedstrijdvechter’.

Sportschool Amstelveen

Lars Jaarsma

‘Mijn naam is Lars Jaarsma. Ik ben op mijn 17e begonnen met kickboksen op recreatief niveau. Daarvoor was sporten een aantal jaar niet mogelijk, omdat ik jeugdreuma had. De stap om te beginnen met kickboksen was voor mij heel groot. Het kickboksen kwam regelmatig slecht in het nieuws en ik wist niet wat ik zou kunnen verwachten. Vanaf dag 1 was ik verkocht en merkte dat het sporten positieve invloed had op mijn reuma. Dit ging zo goed dat ik me voornam om een wedstrijd te vechten. Dit was voor mij de overwinning op reuma. Ik ben voor mijn plezier doorgegaan met de wedstrijdsport. Hiernaast ben ik mij gaan verdiepen in het lesgeven. Na bij verschillende sportscholen te hebben getraind kwam ik in contact met Peter. Ik ben bij Peter gaan trainen en heb in korte tijd een speciale band met hem opgebouwd. Nu heb ik de eer om onze krachten te bundelen en de Fight Academy te openen’.
Sportschool in Amstelveen

Deirdre Jaarsma

‘Mijn naam is Deirdre Jaarsma en ik ben 22 jaar oud. Vanaf mijn 15de ben ik bezig met de sport kickboksen. In het begin 1 keer per week, maar al gauw werd dit vaker met als doel een wedstrijd. Op dit moment ben ik 17 keer de ring in gegaan, wat een ultiem gevoel geeft! Een jaar geleden ben ik aangesloten bij de sportschool van Peter Teijsse en ben ik begonnen met het geven van lessen en trainingen, wat ik erg leuk vind. In de toekomst hoop ik mijn steentje bij te dragen bij de Fight Academy en mijn enthousiasme over de sport over te brengen’.
Vechtschool Amstelveen

Bert van Gaalen

‘Mijn naam is Bert van Gaalen. Op 15-jarige leeftijd begonnen met boksen, in de Amsterdamse Jordaan, bij boksschool Beb Kneppers. Daar heb ik tot mijn 25e wedstrijd gebokst tot de b klasse. Daarna heb ik jaren getraind bij Romeo Kensmil, meervoudig Nederlands kampioen en winnaar van de golden gloves in Amerika. Door de oude boks stijl, nieuwe Amerikaanse boks stijl (die Kensmil had) en trainingsmethode te mixen heb ik mijn trainingsstijl ontwikkeld tot wat het nu is. En nog steeds leer ik, want je bent nooit uitgeleerd. Mijn kennis probeer ik nu zo goed mogelijk over te brengen op heren en dames die interesse hebben om te leren boksen. Dit doe ik met veel plezier en passie’.
Sportschool Amstelveen

Patrick Hoetmer

‘Mijn naam is Patrick Hoetmer. Ik ben 52 jaar en mijn passie voor krachttraining is ontstaan op een klein zoldertje in Geuzenveld waar we een kleine gym hadden gemaakt. Krachttraining bleef tijdens het beoefenen van verschillende sporten (voetbal, motorcross en surfen) als een rode draad door mijn leven lopen.

Na een zwaar ongeval moest ik revalideren en is het zaadje geplant om verder te willen gaan om mensen te helpen. In eerste instantie om sterker te worden en goed voor hun lichaam te zorgen, eerst als masseur en daarna als trainer.
Het is mijn passie om mensen sterker te maken, want dat is in mijn optiek je basis. Dit is vooral belangrijk als je ouder wordt.

Toen mijn zoon ging kickboksen en ik Peter weer tegenkwam…..en de rest is toekomst…’

Fit academy

Caspar Hattink

‘Ik ben Caspar Hattink en op donderdagavond geef ik de circuittraining en de krachttraining. Zelf heb ik al ruim tien jaar ervaring in de krachttraining vanuit mijn eigen sport. Ik ben Nederlands kampioen discuswerpen en daarvoor heb ik een heleboel ijzer moeten tillen. Ik ben fysiotherapeut, personal trainer en inmiddels ook verslaafd aan het kickboksen. 

Krachttraining is een belangrijk onderdeel van het sporten om blessures te voorkomen, te werken aan het atletisch vermogen en de sportprestaties te verbeteren. Ik heb een grote passie voor de krachttraining en het verbeteren van het menselijk lichaam, in alle opzichten. Ik hoop jullie snel te zien bij de circuittraining of de krachttraining.’